Hrvatska TV Australia ima pristup najvećoj nezavisnoj nacionalnoj mreži za instaliranje satelitskih sistema. Mi osiguravamo, tamo gde je to moguće, višejezičnu uslugu u većini naseljenih mjesta ciljnog tržišta širom Australije. Naši stručni instalateri satelitskog sistema dolaze u ugovoreno vrijeme, srdačni su i donose sa sobom sve što je potrebno za instalaciju programa i aktivaciju Vaše Hrvatska TV Australija. Oni će propisno instalirati Vaš tanjur, monitrati svu potrebnu opremu i posvetiti Vam vrijeme dok ne budu sigurni da znate kako koristiti Vaš novi satelitski sistem.
 
Instalacija satelita od strane profesionalaca
 
Nema potrebe brinuti o tome kako instalirati Direct-To-Home satelitski sitem; postoji na tisuće profesionalnih tehničara za instalaciju širom Australije koji će Vam rado instalirati Vaš sistem. Ukoliko vam je potrebna pomoć pri nalaženju lokalnog tehničara za instalaciju, slobodno nas možete nazvati na +61.2.8006.1833 ili nam poslati e-mail na technic@croatiantv-australia.com i mi ćemo vam svakako pomoći.
 
Instalacija satelita samostalno
 
Ukoliko ste vješti ili znate nekoga tko je, možete sami instalirati Direct-To-Home satelitski sistem za prijem Hrvatska TV Australija kanala. Direct-To-Home satelitski sistem se isporučuje zajedno sa paketom koji sadrži detaljno uputstvo za instalaciju. Paket sadrži sve informacije koje su Vam neophodne kako bi instalirali Vaš Direct-To-Home satelitski sistem.
 
Kliknite ovdje za preuzimanje uputstva za instalaciju. (pdf)
 
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili su Vam potrebne dodatne informacije, savjetujte se kod svog lokalnog tehničara za instalaciju ili kontaktirajte naš tim za tehničku podršku na technic@croatiantv-australia.com ili nas pozovite na +61.2.8006.1833 i mi ćemo se potruditi da vam pomognemo preko telefona.
 
Instalacija IPTV samostalno
 
Instalacija Hrvatska TV Australija IPTV prijamnika je BESPLATNA i LAKA i potrebno je samo 10 do 15 minuta Vašeg vremena. Hrvatska TV Australija Roku IPTV prijamnik je „plug and play“; što znači da jednostavno pratite „korak-po-korak“ uputstva za priključenje Roku IPTV receivera a ostatak posla će on sam odraditi. To je zaista tako jednostavno.
 
Kliknite ovdje za preuzimanje uputstva za instalaciju Roku 2.(pdf)
 
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili Vam je potrebna pomoć pri instalaciji Vašeg Roku IPTV prijamnika, kontaktirajte naš tim za tehničku podršku na technic@croatiantv-australia.com ili nas pozovite na +61.2.8006.1833 i mi ćemo se potruditi pomoći Vam preko telefona.