NEXTV

Hrvatska TV Australija se udružila sa iON kako bi ponudila novu dimenziju televizije; iON (IPTV) platformu u Australiji.

iON je konzorcij između EURO World Network i Ethnic Channels Group. iON trenutno sadržava preko 75 kanala, emitirajući najbolji program iz raznih zemalja, pružajući usluge sljedećim zajednicama: Arapskoj, Španjolskoj, Njemačkoj, Ruskoj,Ukrajinskoj, Albanskoj, Bosanskoj, Hrvatskoj, Srpskoj, Makedonskoj, Grčkoj, Izraelskoj, Filipinskoj i Vijetnamskoj. iON platforma je pokrenuta 2009. godine u Sjevernoj Americi a ubrzo je pokrenuta i u Australiji i Novom Zelandu u 1. mjesecu 2012.

iON je distributivna platforma nove dimenzije koja se oslanja na distributivne medije bez granica. iON se planira proširiti i na Europu i povećati broj kanala na više od 100 ulazeći u dugoročna strateška partnerstva sa medijskim kućama i pružateljima sadržaja.

 
iON nudi visokokvalitetni video i audio sadržaj kućnim, poslovnim ili portabl uređajima koristeći njihovu postojeću internet priključak. IPTV platforma nudi streaming video i audio ili televizijsko emitiranje na bilo kojoj platformi ili medijskom uređaju. Kombinacija naše tehnologije kodiranja, streaming media servera i set-top-box uređaja ili dekodera nudi efikasno i sveobuhvatno riješenje.
 
Usluge uključuju:
IPTV Devices

Lokalni izvještaj o vremenu
Elektronski vodič za programe (EPG)
Video po zahtjevu (VOD)
Više izbora - neograničeno
Sigurna i pouzdana enkripcija
Brza i jednostavna instalacija
Tačan, pouzdan, i ekonomičan

1080p HD video
Bežična i kablovska konekcija
Radi sa doslovno bilo kojim TV-om
ili portabl uređajem.